You are currently viewing RUDENS SAULGRIEŽI

RUDENS SAULGRIEŽI

Kad dabā viss nobriedis, raža novākta, savesta pagrabos un klētīs, lauki nokopti, ir iestājies enerģētiski visjaudīgākais laiks- Rudens saulgrieži.

 

Šis ir laiks, lai pateiktos, tāpēc simboliski tika izvēlēts pasākumam Jaunpiebalgas Mūzikas un mākslas skolā, jo arī audzēkņi un pedagogi pagājušajā mācību gadā ir ražīgi strādājuši un tagad var baudīt darba augļus.

 

Ar konkursu laureātu godināšanu tika atklāti Rudens saulgriežu svētki, kas turpinājās, visiem draudzīgi veidojot mandalas no dabas materiāliem- košiem ziediem, lapām, ogām, kastaņiem, zīlēm, smilgām, āboliem, čiekuriem un ķērpjiem. Ļoti aizraujoša, radoša un saliedējoša nodarbošanās, kas vainagojās ar izcilu rezultātu!

 

Ar “buru, buru, buru, buru, dedzi gaiši uguntiņa!” tika atklāta ilgi gaidītā ugunskura vieta. Par to liels prieks visiem, jo nu būs siltas un gaišas enerģijas avotiņš, pie kura kopā pulcēties lielākos un mazākos svētkos.

Rudens saulgrieži nav iedomājami bez rotaļām, dziesmām un dancošanas, un to mēs arī labi protam! Mūs neizbiedēja un neaizbiedēja ne pēkšņais lietus, ne pērkona dārdi, un varavīksne strap mākoņiem aicināja sapņot, lolot jaunas ieceres un apņemties tās izpildīt. Lai top!

Zanda Liedskalniņa, skolotāja Jaunpiebalgas MMS